dimecres, d’agost 06, 2014

Querella criminal per injúries i calúmnies contra l'article de La Vanguardia i altres accions penals












Josep Anglada interposarà accions penals per injúries i calúmnies greus amb publicitat arran de l'article publicat a "La Vanguardia" el passat 3 d'agost, en el qual s'afirma, entre d'altres moltes falsedats, que el president del partit ha estat condemnat tres vegades per amenaces a membres de PxC. En concret, el text diu així:

A la espera del dictamen de la justicia, la reacción del exdirigente se ha saldado ya con tres condenas por amenazas a diversos miembros de PxC.

Volem aclarir davant els afiliats i l'opinió pública en general que Josep Anglada no ha rebut cap condemna per amenaces a membres de PxC, tot i que Robert Hernando i altres elements de la banda les han demanades amb reiteració, com si fossin dones maltractades... El jutge mai ha confirmat aquestes denúncies i peticions d'ordres d'allunyament, així que, sembla ser, calia inventar unes suposades resolucions judicials inexistents. És la manera d'actuar habitual de la tropa d'impresentables ultradretanistes que actualment manté segrestat el partit. Però aquesta vegada el responsable de la difamació, és a dir, la font "informativa" de l'article periodístic, haurà de respondre per les seves mentides, perquè estem davant d'un delicte (calúmnies) tipificat en el Codi Penal i castigat amb fins a 2 anys de privació de llibertat.

L'esmentada no serà l'única denúncia que presentarem. Hi ha una segona querella criminal pels suposats delictes, sense cap mena de fonament, atribuïts calumniosament a Anglada en la nota de premsa que es publicà el 18 de març de 2014, entre d'altres accions judicials (insolvència punible, apropiació dels comptes d'internet del president, amenaces, etcètera). Pel que fa a intervenció de l'email, bloc, facebook i twitter del president (en tots aquests llocs hi havia correus privats), cal recordar que està castigat amb fins a 4 anys de presó:

CAPITULO I Del descubrimiento y revelación de secretos Artículo 197. 1. El que, para descubrir los secretos o vulnerar la intimidad de otro, sin su consentimiento, se apodere de sus papeles, cartas, mensajes de correo electrónico o cualesquiera otros documentos o efectos personales o intercepte sus telecomunicaciones o utilice artificios técnicos de escucha, transmisión, grabación o reproducción del sonido o de la imagen, o de cualquier otra señal de comunicación, será castigado con las penas de prisión de uno a cuatro años y multa de doce a veinticuatro meses. 2. Las mismas penas se impondrán al que, sin estar autorizado, se apodere, utilice o modifique, en perjuicio de tercero, datos reservados de carácter personal o familiar de otro que se hallen registrados en ficheros o soportes informáticos, electrónicos o telemáticos, o en cualquier otro tipo de archivo o registro público o privado. Iguales penas se impondrán a quien, sin estar autorizado, acceda por cualquier medio a los mismos y a quien los altere o utilice en perjuicio del titular de los datos o de un tercero.

Fins ara s'havia intentat evitar la via judicial (excepte a efectes de pura defensa), però la campanya impune de difamacions, cada cop més desvergonyida i amb temerari menyspreu de la veritat, que s'està perpetrant a la desesperada, ja no ens deixa un altre camí que ficar tota aquesta gentussa a la garjola.

Corrent Intern de Refundació Democràtica
Plataforma per Catalunya
Barcelona, 6 d'agost de 2014