dimarts, d’agost 26, 2014

El Consell Executiu reconeix en diferents documents que gestionava les finances de PxC (1)


Consell Executiu del 2007 al web de PxC.












Primer paràgraf de l'expedient d'expulsió del Consell Executiu contra el President de PxC:

“Desde que D. Daniel Ordóñez ha sido nombrado Tesorero del Partido, ha sido imposible elaborar la contabilidad de acuerdo con las normas contables que afectan a los Partidos Políticos, en particular a (sic) las relativas a la financiación, porque el Presidente se ha negado a facilitar toda la documentación contable que necesitaba”.

Segons aquesta, una de les versions del Consell Executiu de PxC(n'hi ha una altra de diferent, i en van traeint d'oposades i incompatibles segons convingui), Anglada mantenia d'antuvi en secret tot el tema econòmic o bé el controlava completament. Ja sabem que són excuses de mal pagador, perquè el Consell Executiu era majoria i amb una simple votació hauria pogut modificar aquesta suposada situació escandalosa. Però es veu, expliquen, que van estar-se anys així, sense saber-ne res de res.

LA SEGONA VERSIÓ

¿Què passa? Doncs que en altres documents, ja citats i que analitzarem fil per randa aquí, admeten que gestionaven l'economia de la PxC irregularment però, afirmen ara, "no hi estaven d'acord". El Consell Executiu, que ha administrat així, al capdavall, Plataforma per Catalunya durant tota una dècada, no vol assumir-ne les responsabilitats (els sous, sí). 

El que ací ens importa ara és, emperò, el simple reconeixement de l'exercici d'aquesta funció gestora.

Això és un fet! PxC ha tingut un responsable d'assumptes econòmics fins al 2011, el Vicepresident Sr. August Armengol, com demostra el següent enllaç:

http://www.plataforma.cat/es/noticias/202/vic-07-10-2007-reunio-del-consell-executiu-i-presentacio-de-l-informe-de-comptes.html

En reproduïm íntegrament el text:

REUNIÓ DEL CONSELL EXECUTIU I PRESENTACIÓ DE L'INFORME DE COMPTES

6/10/2007

Vic.- El president Josep Anglada i el vicepresident August Armengol van fer públics els comptes del partit durant el transcurs de la reunió del Consell Executiu, que va servir per abordar altres qüestions com el nomenament del nou secretari provincial de Lleida i la reestructuració de l’organigrama.
En una mostra de transparència Armengol va posar al descobert dades econòmiques internes del partit. Va recordar que “les quotes dels afiliats són la principal font d’ingressos de Plataforma per Catalunya” i va afegir que “els beneficis anuals són molt considerables i el partit presenta uns comptes sanejats”.
Per la seva part, Anglada va anunciar que “la responsabilitat de presentar les dades econòmiques correrà a partir d’ara a càrrec d’Armengol”, i que aquests informes seran exposats en les reunions del Consell Executiu davant de tots els seus membres que ho hagin sol•licitat en l’anterior reunió del Consell”.
PxC
Vic, 06 d’octubre de 2007



Des del 2011, el responsable de finances de PxC fou un Tresorer, el Sr. Daniel Ordóñez. Amb aquest nou titular no es va produir cap canvi essencial de tècnica contable, o almenys els hernandistes, a llurs fàbules, no han gosat de fer mai cap afirmació al respecte. Dit breument: l'entrada d'un Tresorer al Consell Executiu representa una mera i rutinària continuïtat pel que fa a la gestió econòmica. O sigui que, si fins al 2011 la cosa era tan pacífica i "transparent" com indica la nota de premsa del 6 d'octubre del 2007, preguntem: de quina manera s'arriba al 2014 amb les acusacions que Anglada ho ha tingut sempre tot tapat i ha comès, diuen un dia, 3 delictes (insolvència punible, apropiació indeguda, administració deslleail) i, diuen un altre dia, un de diferent als anteriors (estafa)? Com sostenir de manera creïble que Anglada els hi ha ocultat als administradors del partit un desgavell de la tresoreria d'aquestes dimensions des del 2007, o sia, durant 7 anys, tenint al davant la nota de premsa en qüestió (entre altres peces de convicció documentals)? 

Per a qualsevol persona amb un mínim de sentit comú és evident que la coartada del Consell Executiu és sóls això, a saber, un encobriment de les seves vergonyes polítiques... o legals. Per aquest motiu, entre d'altres que anirem exposant o ja hi hem exposat en part, demanem la dimissió immediata del Consell Executiu i la convocatòria del Congrés Assembleari Extraordinari.

Volem un cara a cara entre l'Anglada i Roberto Hernando, amb documents a la mà, votacions lliures i, si cal, denúncia als jutjats... Llum i taquígrafs. Però Hernando i els seus sequaços temen la nostra agenda com l'all els vampirs. Senten pànic envers la transparència que diuen defensar. Per què? Cadascú en pot treure les conclusions flagrants que vulgui, d'aquesta sospitosa actitud.

Jaume Farrerons
Secretari d'Estudis i Programes
Corrent Intern de Refundació Democràtica
Plataforma per Catalunya
Figueres, 26 d'agost del 2014