divendres, d’agost 29, 2014

La premsa es fa ressò del procés de refundació democràtica de PxC












PLATAFORMA DEMOCRÀTICA PER CATALUNYA, NOU PARTIT D'ANGLADA

La crisi de PxC ha comportat finalment una escissió del partit. Josep Anglada, el fundador que va ser expulsat per la direcció de la formació, ha registrat el nom d’un nou partit, molt semblant al de PxC.

El nou partit es diu Plataforma Democràtica per Catalunya, i es coneixerà amb les sigles de PDxC. Oficialment, va quedar registrat al web del Ministeri de l’Interior el passat 18 d’agost. Els tràmits es van iniciar el maig, però uns errors administratius han posposat la seva publicació.

“El nou partit servirà per presentar-se a qualsevol tipus d’eleccions, ja siguin municipals, autonòmiques o estatals”, ha explicat Anglada aquest matí a Osona.com. “Així m’ho havien demanat antics membres de PxC, inclosos regidors”, ha afegit.

Pel que fa a la candidatura a les eleccions municipals de Vic, Anglada ha descartat la utilització de Plataforma Vigatana, un altre partit que també té registrat, i tot apunta que es canalitzarà a través de PDxC.

Anglada no ha confirmat si es presentarà i si ho farà amb aquestes noves sigles, però també ha reconegut que hi ha moltes possibilitats. “Primer engegarem aquest nou projecte i llavors ja ens hi adherirem”, ha apuntat.

Font: http://www.naciodigital.cat/noticia/73378/plataforma/democratica/catalunya/nou/partit/anglada


ANGLADA CONTRAATACA

El ex presidente de Plataforma x Catalunya, Josep Anglada, ha legalizado un nuevo partido (Plataforma Democràtica per Catalunya, PDxC) "de línea democrática y catalanista", según fuentes oficiales de la misma formación. 
La nueva PDxC ha conseguido hasta ahora, siempre según fuentes oficiales, "el apoyo de media docena de concejales en toda Catalunya" y ayer celebró en Figueres la primera reunión oficial con el fin de organizar una candidatura a esta localidad para las elecciones municipales de 2015. 
Anglada ha manifestado también su intención de presentar también candidaturas catalanistas de la Plataforma Democrática en Roses, Castelló d'Empúries y Palamós entre otros municipios gerundenses. 
El nombre del cabeza de lista, un ciudadano de Empuriabrava, se hará público este otoño, una vez concluido el Congreso Asambleario Extraordinario que ha sido anunciado para el 26 de octubre. 
Josep Anglada, que de joven militó en Fuerza Nueva, ha intensificado las críticas a su antiguo hombre de confianza, el secretario general de Plataforma, Robert Hernando, porque considera que es "sector de extrema derecha". 
Hernando, de hecho, participó en una acto convocado ante la sede de CDC por la entidad Somatemps a tiempo en el que participaron también miembros de Democracia Nacional, entre otros. 
Desde la desititució de Anglada como presidente del partido el pasado mes de febrero los choques a los tribunales o los insultos twitter entre las dos facciones han sido constantes.

Font: http://politica.e-noticies.es/anglada-contraataca-87724.html#ini_comen


ANGLADA REP EL SUPORT D'UN SECTOR DE PXC

La crisi de PxC, tal com ja va avançar aquest diari , apunta que podria acabar amb una escissió del partit: per una banda, l’actual direcció, i per l’altra, Josep Anglada, que precisament va ser expulsat de la formació per aquesta direcció. El primer moviment d’aquest possible trencament va tenir lloc el passat dissabte, en una trobada a un restaurant de Barcelona, on hi van participar regidors, simpatitzants i militants de PxC contraris a l'actual direcció del partit, que havien estat convocats per Anglada, sota el paraigües d’un moviment que s’ha batejat com a Corrent Intern de Refundació Democràtica.

Els assistents en aquesta trobada demanaran un congrés assembleari extraordinari de PxC on Josep Anglada es pugui defensar de les acusacions que l’han apartat del partit. “No tinc cap intenció de tornar a ser-ne president, de fet n’estic ja una mica fart per tot el que he hagut de passar. E que vull, però, és poder restituir la meva dignitat política i, singularment, l’honor d’una PxC que entre tots vam fer gran i que ara es troba segrestada per un grup d’incompetents i pocavergonyes”, diu Anglada.

Font: http://www.naciodigital.cat/noticia/70817/anglada/rep/suport/sector/pxc


ANGLADA ES BURLA DEL RIDÍCUL ESPANTÓS DE ROBERT HERNANDO

El vídeo en què un grup de nouvinguts portava aliments a l'acapte que PxC va organitzar dissabte a Igualada "exclusivament per a gent necessitada de casa" està causant furor a la xarxa. Però no només pels que lloen l'acció de l'entitat sociocultural Atlas -Premi Francesc Candel 2007 de la Fundació Lluís Carulla-, sinó també entre l'entorn de PxC, que veu com un contrasentit l'actuació d'Hernando. L'exlíder de la formació, Josep Anglada, apartat precisament per Robert Hernando del càrrec gràcies a una maniobra interna, no dubta en qualificar el paper d'Hernando de "ridícul espantós".

"Si Hernando tingués un mínim de dignitat, hauria de deixar el càrrec de secretari general de PxC. Perquè la manera com apareix al vídeo no només el perjudica a ell, sinó a tota la gran família que és PxC", assegura Anglada en declaracions a Nació Digital. "Es veu clarament que se'n foten d'ell, i que no sap com reaccionar", afegeix.

A més, Hernando havia donat a entendre que tot un seguit "d'ultraesquerrans i musulmans" havien boicotejat la recollida d'aliments i que fins i tot havien intentat robar-los. "I ara es veu que va ser totalment al revés", comenta Anglada. "La jugada li ha sortit molt malament, tal com es reflecteix al vídeo. No va saber dir res davant la gent que li portava menjar per a la gent de casa. Va fer un ridícul espantós", rebla.

Anglada també fa èmfasi en el poc suport social que està aconseguint Hernando al capdavant de PxC: "Pel que he vist al vídeo, a la carpa hi havia tres persones comptades de PxC, i no eren ni d'Igualada, sinó de Manresa. Està en fora de joc."

"Hernando no té carisma"

Tot amb tot, Anglada no gosa fer cap predicció de futur sobre com creu que evolucionarà el partit. Sí que assegura que, abans de la seva destitució "il·legal" al febrer, PxC tenia previst organitzar unes 200 candidatures a les eleccions municipals del 2015 i passar de 67 regidors a uns 125. "Ja ho veurem, però ara per ara dubto que puguin assolir aquest objectiu. I és que, al final, el temps posa les coses al seu lloc", sentencia.

"Cada vegada hi ha més persones contràries a la manera d'actuar de la nova direcció de PxC. Fins i tot també hi ha malestar en el si de les Joventuts Identitàries", avisa.

Per tot plegat, el fundador i exlíder de PxC es lamenta que la d'Hernando "no és la millor imatge que pot donar PxC", perquè "no té carisma", com creu que queda demostrat en l'acció de les famílies nouvingudes de dissabte.
Font: http://www.naciodigital.cat/noticia/70088/anglada/es/burla/ridicul/espantos/robert/hernando

Informa:

Corrent Intern de Refundació Democràtica
Plataforma per Catalunya
Figueres, 29 d'agost del 2014

 

1 comentari:

Qué Gusto Ermongoh ha dit...

Hernando le ofrece jamón a la islámica, pero no era eso. Se trataba de dar comida a los autóctonos. La división no es la racista cristianos/musulmanes, sino autóctonos/extranjeros por motivos de las pocas ayudas que reciben los de casa, sean de la religión que sean.

Hernando no tuvo valor de mantener el sentido de la proetesta, se acobardó y ofreció el jamón para salvar la cara. Pero si le hubiera venido una sefardí inmigrante (los judíos tampoco comen cerdo) en lugar de una musulmana se hubiera desecho en elogios y no le habría ofrecido sólo el jamón, sino TODA LA TIENDA.

¿Por qué?

Porque Hernando es un cobarde y todos sus seguidores dudan de la hombría del personaje. No tiene VALOR de plantarse cara a Anglada en un debate público.

Ha pedido órdenes de alejamiento, como una mujer maltratada, y encima no se las han dado (!qué vergüenza). Hernando es ridículo. No puede dirigir un movimiento identitario, le falta lo que hay que tener y en cuanto haya cumplido con su misión de destruir la PxC le darán algún cargo en el PP.