dimarts, de juliol 01, 2014

Regidor de PxC expulsat, difamat i amenaçat per recolzar-ne la Refundació Democràtica
















RECLAMEM UN CARA A CARA ENTRE HERNANDO I ANGLADA EN PRESÈNCIA DE TOTS ELS AFILIATS

El regidor de PxC a Mataró, Juan Gabriel Ponce, ha estat expulsat del partit després de mostrar la seva disconformitat amb l’actual direcció i criticar la gestió de Mònica Lora al consistori mataroní. Aquest fet resumeix en una sola imatge quina és la realitat de l’esbombada “renovació” i “nova etapa” dels colpistes ultradretanistes, consistent, sembla ser, a impedir que els afiliats de Plataforma per Catalunya es puguin informar sobre la destitució i expulsió il·legal del president i fundador històric, Josep Anglada. El “secretari general” Robert Hernando i la seva banda de sequaços són, en efecte, perfectament conscients que, quan les bases afiliatives puguin escoltar la versió de Josep Anglada, tot el muntatge de mentides i difamacions s’esfondrarà de forma immediata. La gent està ja  molt enfadada i és un fet que els impostors temen a hores d’ara les conseqüències de llurs malifetes. El dia, no gaire llunyà, que se sàpiga la veritat, els actuals membres del Consell Executiu hauran perdut els càrrecs, les nòmines de regidors i qualsevol mena de crèdit moral per a una futura activitat política. És potser per aquest motiu que el regidor de Mataró ha estat també amenaçat telefònicament per un membre, perfectament identificat, del grupuscle ultra. Però Ponce i tots els afiliats de PxC ja saben que compten amb el suport i l’assistència jurídica del Corrent Intern de Refundació Democràtica i del president Anglada. Els encoratgem a seguir el mateix camí que Ponce i la resta de persones, militants i regidors, que el passat 28 de juny ens vam reunir a Barcelona en defensa del dret a la informació, opinió i llibertat d’expressió dins de Plataforma per Catalunya. Reclamem, en definitiva, un cara a cara entre Hernando i Anglada en presència dels afiliats i la celebració d’un Congrés Assembleari Extraordinari que determini democràticament qui ha de presidir el partit durant els propers quatre anys. Els que necessiten obstruir aquesta elemental exigència de transparència democràtica serà per algun motiu que no olora gaire bé.
Finalment, Josep Anglada ha volgut deixar clar “la bona tasca feta pel regidor Juan Gabriel Ponce a l’Ajuntament de Mataró”. De l’actual portaveu de PxC, Mònica Lora, Anglada ha assenyalat que “és una persona que ha demostrat la seva incapacitat per a estar en política”, afegint “l’única cosa que ha fet ha estat utilitzar la PxC per fer-ne el seu modus vivendi”.

Corrent Intern de Refundació Democràtica
Plataforma per Catalunya
Barcelona, 1 de juliol de 2014

DOCUMENTACIÓ ANNEXA

http://www.totmataro.cat/ciutat/politica/item/30147-ponce-denuncia-amenaces-i-assegura-que-monica-lora-es-la-casta

Juan Gabriel Ponce, el regidor de l’Ajuntament que Plataforma per Catalunya ha expulsat del Grup Municipal, ha respost amb vehemència al seu antic partit a qui acusa d’amenaces cap a la seva persona. Ponce, a més, personifica en Mònica Lora la deriva del partit: “No entenc com em poden acusar a mi de desatendre les responsabilitats quan és ella la que no va res que no es cobri, ella sí que és la casta”, assegura. Ponce va participar a una reunió amb l’expresident de PxC Josep Anglada en la que va deixar clar que no volia liderar una alternativa al partit a Mataró. Tot i això, assegura que ja havia près la decisió de passar a regidor no adscrit “perquè en el grup només es fa el que diu Lora, els altres som uns palmeros”. Les “amenaces” que ha rebut els darrers temps també l’inclinaven a prendre la decisió.
Ponce nega que hagi col·laborat amb altres partits, com l’acusa Plataforma, perquè assegura que “no hi ha res a passar-los, Mònica Lora arriba a cada Ple amb una mà al davant i una altra darrera i sovint hem fet el ridícul”. El regidor assegura que la mala maror dins el partit “ve de lluny, ja abans de prendre possessió” i recorda com a punt de no retorn una votació al Ple perquè es fessin públics els emoluments complets dels regidors: “ella -Lora– hi va votar en contra perquè és de les que més cobra de tot el Consistori, jo hi vaig donar suport perquè ens havíem presentat en nom de la transparència i en contra de la casta”.
Ponce asseugra que “és Lora la que ha descuidat les seves funcions, absentant-se en moltes reunions i òrgans quan ella té dedicació completa i jo no”. En aquest sentit reivindica el seu paper en la comissió 
 
d’afectats per preferents: “He anat a totes les  reunions i ella només ha anat a fer-se fotos”.