divendres, de setembre 12, 2014

Josep Anglada: “som el que vam ser sempre, una plataforma cívica catalanista i no separatista que vol reconstruir la comunitat dels pobles hispànics des de la democràcia de base i des de Catalunya”.


El fundador i únic president legítim de Plataforma per Catalunya (PxC) segueix complint rigorosament el seu compromís de recuperar les arrels d’aquest projecte polític per endinsar-se en la via catalana i el gir a l’esquerra engegat l’any 2011, els quals, com es sabut, han portat al trencament amb l’extrema dreta del partit: “som el que vam ser sempre, una plataforma cívica catalanista i no separatista que vol reconstruir la comunitat dels pobles hispànics des de la democràcia de base i des de Catalunya”. Així s’ha manifestat en l’ofrena floral a Rafael de Casanova, bo i ignorant les piulades i insults dels grups proetarres que, darrerament, s’han apoderat d’aquest esdeveniment per convertir-lo en un homenatge a la violència terrorista.


ANGLADA S'ENDINSA EN LA VIA CATALANA I PROCLAMA L'IDEAL DE LA MARCA HISPÀNICA


L’exemple patriòtic de Rafael de Casanova “no té, en efecte, res a veure amb el que defensen els abertzales i altres criminals comunistes, ni amb la ultradreta franquista del grupuscle de Roberto Hernando”, afirma Anglada,sinó que és un exemple polític de tot allò que reivindica el sector catalanista de PxC. Anglada ha estat, en aquest sentit, ben clar davant els periodistes un cop conclosa l’ofrena: “Rafael de Casanova és per a nosaltres una figura representativa del nostre concepte de la Marca Hispànica. Fou Casanova un patriota català que no promovia la destrucció de la unitat dels pobles hispànics, sinó un model d’Estat genuïnament hispànic, davant el model centralista importat de França pels Borbons i recolzat per Castella en benefici propi. L’espanyolització s’ha confós així amb la castellanització i Espanya ha fracassat històricament com a nació unitària. El centralisme castellanista va, en definitiva, provocar el separatisme, i no a la inversa. Així doncs, els combatents catalans de 1714 lluitaven per la Marca Hispànica, per Hispània, mentre l’Espanya borbònica representa una traïció a l’essència de la nostra Pàtria.”

Anglada també ha assenyalat queel moviment plataformista continuarà, en conseqüència, endavant." I ha de fer-ho perquè la resta de partits no tenen el valor de lluitar seriosament per la identitat catalana. Els suposats “catalanistes” ignoren el clam del poble en matèries com ara immigració, corrupció, retallades socials, sobirania popular, seguretat ciutadana, pensions, atur, educació i sanitat: cap campanya de difamació o intimidació no ens ha detingut mai i tingui tothom clar que continuarem batallant pel nostre ideal identitari i social”.

Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC)
Corrent Intern de Refundació Democràtica de PxC
Barcelona, 11 de setembre de 2014



ANGLADA "DERROTA" A PXC

El dirigent, foragitat del seu propi partit, necessita més protecció policial que Robert Hernando

| Actualitzat el 11/09/2014 a les 11:02h
Els quadres intermitjos del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC) van fer un "cop d'Estat" contra el seu líder, Josep Anglada, i el van foragitar. Una nova estructura domina el partit, comandada per Robert Hernando, i avui ha fet la preceptiva ofrena a Rafael Casanova, sí. Però les ires populars, aquell dirigent xenòfob que més crits ha suscitat entre els que presenciaven tot el seguit d'ofrenes, se'ls ha continuat enduent Anglada.

Els antidisturbis han hagut d'escortar Anglada per la multitud de gent que l'increpava, amb crits de "racista!" i "xenòfob!". En declaracions a la premsa, el vigatà ha dit, visiblement cofoi: "Han d'aprendre molta democràcia, aquesta gent." 
Anglada ja no és PxC. Però PxC encara haurà de demostrar que, a les properes eleccions, pot continuar sent el que era sense Anglada al capdavant.

Font: http://www.naciodigital.cat/noticia/74249/anglada/derrota/pxc