dimarts, de setembre 09, 2014

Anglada hi serà present en l'ofrena floral a Rafael de Casanova










Plataforma Democràtica de Catalunya (PDxC) no assistirà als actes de Societat Civil Catalana convocats a Tarragona per a la Diada Nacional de Catalunya, perquè considera que aquest projecte (SCC) ha esdevingut un mer instrument polític propagandístic del Partit Popular i de C’s (formacions “no nacionalistes”) incompatible amb el sentiment patriòtic i democràtic que impregna una part substancial de la societat catalana real.

La Plataforma Democràtica per Catalunya sí participarà, en canvi, en els actes institucionals tradicionals d’homenatge a Rafael de Casanova el proper 11 de setembre, representada per Josep Anglada i Rius. El fundador i president legítim de Plataforma per Catalunya no és tècnicament membre de PDxC perquè ha engegat fa mesos un procés judicial denunciant la seva destitució i expulsió il•legals de PxC, però ha estat invitat a dipositar l’ofrena floral a títol personal per motius honorífics.

Plataforma Democràtica per Catalunya és a hores d’ara sols el darrer esglaó dins del procés de refundació democràtica de PxC i, per tant, no pot actuar quant a subjecte polític jurídicament legitimat fins a la clausura del Congrés Assembleari Extraordinari de PxC convocat per al proper 26 d’octubre a Barcelona. Tanmateix, sí pot marcar una línia política inequívocament catalanista que forma part dels seus postulats fundacionals, essencials i irrenunciables.

Tant el Corrent Intern de Refundació Democràtica de PxC com PDxC recolzen el dret a decidir, en el benentès que sempre ho faran dintre de la legalitat i en el marc del generalitzat moviment de regeneració democràtica que afecta actualment les institucions i els partits polítics. Les organitzacions signants del present comunicat de premsa estenen el dret a decidir a tots els àmbits socials, sense excepció: sanitat, educació, prestacions socials, sobirania... També a la política d’immigració, cosa que no poden afirmar partits suposadament assemblearis com ara les CUP ni, molt menys, el grupuscle ultradretanista anticatalà encapçalat per l’usurpador Robert Hernando i els seus sequaços.

Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC)
Corrent Intern de Refundació Democràtica de PxC
Barcelona, 9 de setembre de 2014