dimecres, d’abril 29, 2015

PLATAFORMA DEMOCRÀTICA PER CATALUNYA (PDxC) RECTIFICA ARTICLE DEL 9NOU

Joan Manuel Mensa, president de PDxC.









La Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC) sorgí a partir del Corrent Intern de Refundació Democràtica de PxC amb l’expressa finalitat –com indica el seu nom- d’engegar la refundació democràtica de Plataforma per Catalunya (PxC). Aquest esdeveniment incloïa un gir ideològic a l’esquerra i la recuperació de les arrels catalanistes de la Declaració Programàtica redactada per Jaume Farrerons, secretari d’estudis i programes i antic secretari general de PxC, qui va dimitir l’any 2003 precisament perquè l’ideari de PxC no es complia en la pràctica. Farrerons va tornar a afiliar-se a la PxC el 2013 a tal efecte i després de fundar l’any 2010 l’Esquerra Nacional dels Treballadors (INTRA).

Un cop expulsat de PxC el febrer del 2014, Josep Anglada va prometre als qui vam recolzar el Congrés Assembleari Extraordinari de PxC amb la seva assistència, un canvi en la línia seguida des de la marxa de l’ideòleg Jaume Farrerons. Anglada va jurar i perjurar que respectaria la doctrina originària de PxC i l’aprofundiria amb l’esmentat tomb a l’esquerra nacional. Però Josep Anglada, un cop més, va trair aquesta agenda i fou apartat el passat mes de febrer de tota relació amb PDxC, malgrat que en fou un dels promotors, cosa que no negarem. Però restà clar, amb el rebuig del nou partit, que els afiliats plataformistes demòcrates no ens deixaríem ensarronar una altra vegada per aquest impostor i mentider.

Dit això, que es un fet públic i notori perquè el 9Nou en va publicar una carta al director, aquest diari ha injuriat greument PDxC en acusar el partit, sense cap mena de fonament, de ser una de les quatre formacions xenòfobes que es presenten a Vic. El 9Nou no es pot basar, per fer aquesta afirmació, en cap document programàtic, que encara no hem publicat, o periodístic, perquè no hi ha notes de premsa de PDxC i el diari només disposa dels Estatus, on esdevé mandat legal que PDxC es federarà amb un partit d’esquerres, l’Esquerra Nacional dels Treballadors, el qual condemna expressament el racisme, la xenofòbia i l’antisemitisme. Per tant, la imputació de xenofòbia, i atesos els antecedents del partit, és una pura infàmia que trepitja tots els preceptes deontològics de la professió periodística.
Per si encara fos poc, el 9Nou sosté que PDxC només es presenta a les eleccions municipals amb la finalitat de restar-li vots a Plataforma Vigatana, la marca electoral d’Anglada. Però no es molesta a citar cap font acreditativa d’aquesta “notícia”: el text és una pura fabulació propagandística. El que està clar és que el 9Nou afavoreix l’Anglada afirmant que PDxC no té cap possibilitat d’entrar a l’ajuntament de Vic. Curiosament, el periodista sembla més preocupat per aquest partit democràtic, catalanista i d’esquerres –que a llarg termini li pot fer ombra a socialistes i republicans de “la casta”- que no pas els partits xenòfobs. El 9Nou ha intentat fer tot el mal possible a un partit que pretén, de forma expressa, arrencar el polèmic tema migratori de les mans de l’extrema dreta espanyolista. Aquest diari, que treballa per a qui treballa i no, sembla ser, per a informar els ciutadans, hauria d’explicar aquesta malifeta vergonyosa que res té a veure amb un periodisme objectiu i honest.

PLATAFORMA DEMOCRÀTICA PER CATALUNYA (PDxC)
Consell de Presidència
Vic, 27 d’abril del 2015