dissabte, de març 22, 2014

Les ridícules mentides del consell executiu

Anglada i Hernando.













La "trepa riallera" de Robert Hernando, que destituí il·legalment el president de PxC el passat 8 de febrer, anuncia que interposarà una querella criminal contra Josep Anglada i fins i tot gosa de tipificar els delictes suposadament comesos:

http://m.ara.cat/politica/Josep_Anglada-Plataforma_per_Catalunya-PxC-xenofobia_0_1103889808.html#.Uy3c00aDMdW

Reproduïm íntegre el text de l'article de premsa per a més comoditat del lector:

PXC ES QUERELLARÀ CONTRA JOSEP ANGLADA. ARA | Barcelona | 18/03/2014 16:43
Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà una querella criminal contra Josep Anglada en els propers dies, segons explica en un comunicat de premsa. La formació xenòfoba portarà el seu antic líder davant la justícia després d'haver auditat la situació financera del partit i la gestió feta per Anglada i haver trobar indicis sobre "diversos delictes de caire econòmic i societari".
Així, PxC afirma que el partit ha resultat perjudicat per la gestió del seu expresident, "de la qual hi ha indicis d'administració deslleial, insolvència punible i apropiació indeguda pels quals haurà de respondre". "Amb aquesta resolució PxC vol depurar responsabilitats per les deficiències en la gestió que van portar al Consell Executiu a apartar Anglada de la presidència alhora que reafirma el compromís amb la transparència i la col·laboració amb la Justícia", explica el partit en el comunicat.
De fet, les sospites d'una gestió econòmica deficient i d'apropiació de recursos del partit és un dels aspectes que van dur la resta de dirigents de PxC a apartar Anglada del capdavant de la formació.
 
Fixem-nos de quina manera construeix l'alegre patuleia la seva vergonyosa coartada: sostenen que han auditat aquest mes la situació financera del partit per fets sobre quals fins ara només en tenien "sospites" i han descobert -ai!- la cova d'Alí Bavà. Aquesta és una burla als militants, afiliats, simpatitzants i votants de PxC el caràcter fraudulent, hipòcrita i cínic de la qual pot acreditar-se documentalment.
 
Com és possible que el consell executiu d'un partit hagi "d'auditar" la seva pròpia organització? A què es dedicaven llavors els consellers si no tenien ni idea del que passava dins la PxC? De quina manera van tolerar romandre en aquesta ignorància, en alguns casos durant 7 anys, quan ells eren els encarregats de la gestió i el consell executiu és un òrgan col·legiat on cal votar per adoptar decisions? No hi havia al consell executiu un tresorer que tenia accés als comptes i, per tant, elaborava els corresponents informes avalats pel mateix consell i, cada quatre anys, pel congrés?
 
En l'expedient disciplinari incoat a Josep Anglada el passat 15 de febrer, els sequaços de la banda afirmen el següent:

ANTECEDENTES, 1/ Desde que D. D. O. ha sido nombrado tesorero del Partido, ha sido imposible poder elaborar una contabilidad de acuerdo con normas contables que afectan a los Partidos Políticos, en particular a (sic) las relativas a la financiación, porque el presidente se ha negado a facilitar toda la documentación contable que precisaba. Del examen de las cuentas corrientes, que han sido visionadas por D. D. O. a través de unas claves de internet que Josep Anglada le ha facilitado, ha podido observar que no se utilizan las del propio Partido, que están vacías, sino las de otro partido, Plataforma Vigatana, sin que exista una explicación coherente y, pese a su insistencia en que se llevara la contabilidad ordenadamente, siempre obtuvo una negativa rotunda. Las cuentas de Plataforma Vigatana se nutren del dinero de PLATAFORMA PER CATALUNYA y a este partido le corresponden sus saldos, como se demuestra con el origen de los ingresos (cuotas, aportaciones de grupos municipales, donaciones de partidos extranjeros para las campañas de PxC).
Tot plegat una muntanya de mentides amb l'única finalitat d'eludir llurs responsabilitats en la gestió del partit i convertir el president en cap de turc d'una situació que era coneguda per la major part dels membres del Consell Executiu.
 
Cal subratllar, en primer lloc, les contradiccions de l'escrit, que freguen el ridícul o, en el millor dels casos, el gènere literari del conte de fades.
 
El senyor D. O. fou nomenat tresorer al darrer congrés, celebrat l'any 2011. Segons ell, durant els anys 2012 i 2013 no ha pogut gestionar la comptabilitat del partit de manera legal. La causa: el president li ha impedit. Per què no va dimitir aleshores als 30 dies? Dos anys és molt de temps. No es pot figurar de tresorer en aquestes condicions sense assumir-hi les responsabilitats i les conseqüències polítiques.
 
D. O., tresorer del partit, ignorava, diu, que s'utilitzessin els comptes de la Plataforma Vigatana. MENTIDA PODRIDA. Ignorava també aquest inefable personatge que els comptes de PxC romanguessin buits. MENTIDA PODRIDA NÚMERO DOS. (N'hi ha una llarga llista). Es pot demostrar mitjançant e-mails i altres peces de convicció encara més contundents que la banda del Hernando n'era perfectament conscient de gairebé tot el que pretén denunciar a corre-cuita. I es pot provar també que aquesta gent protestà al capdavall per motius que res tenen a veure amb l'ètica ni la decència polítiques.
 
D'altra banda, com se n'ha assabentat ara de tot això aquest "honrat" tresorer més conegut com el Stauffenberg de la PxC?  L'expedient escriu, negre sobre blanc: "a través d'unes claus d'internet que li ha facilitat el mateix Anglada"? O sigui que D. O. ho ignorava tot per culpa de Josep Anglada, però ha descobert el que sap gràcies a Josep Anglada...
 
QUINES EXCUSES DE NEN PETIT! Aquests senyors malden per salvar el cul i les historietes que expliquen fan pena.

Però si la informació de marres era coneguda pel tresorer, també havia de ser coneguda pel Consell Executiu, perquè el tresorer té el deure d'informar-n'hi i es pot acreditar documentalment que ho ha fet, actuant així l'òrgan rector de la PxC amb ple consentiment de la festiva banda de les rialles. Perquè el NO CONSENTIMENT es demostrava ben fàcilment votant-hi en contra, com sí van saber fer quan intentaren destituir el president, encara que fos trepitjant grollerament els Estatus.
 
L'actual consell executiu menteix. Enganya el partit, enganya la societat catalana i, per tant, està cometent faltes disciplinàries molt greus. La trepa de Robert Hernando és jutge i part en un affaire on hi ha un clar conflicte d'interessos. Exigim la seva dimissió immediata i la celebració d'un congrés assembleari extraordinari on es practiquin les proves corresponents. La base afiliativa de PxC té dret a saber, valorar i decidir.  A hores d'ara, el partit roman segrestat. Prou de manipulacions!
 
CONGRÉS EXTRAORDINARI ASSEMBLEARI JA!!!
 
Jaume Farrerons
Corrent Intern de Refundació Democràtica
Plataforma per Catalunya
22 de març de 2014