divendres, d’agost 04, 2017

PXC: AL CAPDAVALL, TOTS A LA PRESÓ



El desenvolupament dels esdeveniments convida a augurar que els antics dirigents barallats de PxC tornaran a estar junts, sí, però a la presó. La pregunta és aleshores: compartiran mòdul i cel·la? Es faran amics un altre cop? Tots plegats han destrossat un partit que va rebre 75.000 vots dels catalans i va estar molt a prop d'entrar al Parlament de Catalunya. La responsabilitat és compartida. La PDxC es va fundar amb la finalitat de reconstruir de soca-rel el projecte plataformista, però el senyor Anglada en va vulnerar els Estatus durant el primer mes de vida de la nova sigla -amb la qual cosa fou expulsat per segona vegada- i els amos actuals de PxC són massa prepotents per a reconèixer cap error en llur desastrosa gestió.

Veure aquí les condemnes més recents contra Josep Anglada:

https://farreronslamarcahispanica.blogspot.com.es/2017/08/tercera-condenmna-penal-per-josep.html

http://farreronslamarcahispanica.blogspot.com.es/2017/08/anglada-condemnat-un-any-de-preso-per.html


******


Tres dirigents de PxC aniran a judici per l'intent d'homicidi d'Anglada el 2014


Joan Carles Fuentes, Robert Hernando i Ignacio Mulleras, seran jutjats a l'Audiència de Barcelona pels delictes d'homicidi amb dol eventual en grau de temptativa i intent d'atemptat contra càrrec públic


Joan Carles Fuentes, exregidor de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament de Vic; Robert Hernando, secretari general de la formació, i Ignasi Mulleras, portaveu de PxC a l'Ajuntament d'Olot, seran jutjats el proper 6 de febrer a l'Audiència de Provincial de Barcelona per l'intent d'homicidi de Josep Anglada el passat 2014. La conxorxa hauria consistit en provocar un accident de trànsit, per tal d'apartar la presumpta víctima, Josep Anglada, de les properes eleccions municipals. Les proves són contundents, ja que es van enregistrar les converses. Concretament se'ls acusa els presumptes delictes d'homicidi amb dol eventual en grau de temptativa i intentat d'atemptat contra autoritat i/o càrrec públic. Tot el grau de temptativa, ja que el pla, finalment no es va portar a terme.

La trama té connotacions d'autèntica novel·la negra. El pla consistia en portar a sopar Anglada al restaurant El Roquet de Tavèrnoles, el dijous 13 de novembre, i l'havien d'emborratxar. Un cop sortís de l'establiment, en estat ebri, Anglada havia de patir un accident amb el cotxe, en topar amb un camió que l'hauria tret de la carretera. El conductor del camió també hauria format part de la conxorxa.

El primer objectiu era que els Mossos, en desplaçar-se al lloc del sinistre, trobessin Anglada amb una taxa d'alcohol per sobre de la permesa. A efectes pràctics, això hauria suposat la seva inhabilitació com a polític i no s'hauria pogut presentar a les eleccions municipals de Vic, el maig de 2015. El salt qualitatiu de la querella es produeix en unes declaracions de Fuentes, les quals, segons fonts properes a l'acusació, també van quedar enregistrades. Bueno hauria recriminat a Fuentes que, amb aquest pla, la vida d'Anglada podria córrer perill, ja que l'accident s'hauria produït al costat d'un barranc. Fuentes va respondre, sempre segons aquestes fonts: "I què? Que es mori. Si no ja ho faré jo".

Font: http://www.naciodigital.cat/noticia/133272/tres/dirigents/pxc/aniran/judici/intent/homicidi/anglada/2014