dijous, de desembre 17, 2015

La jutgessa absol Anglada basant-se en el testimoni de la seva dona


Sembla evident que l'oligarquia necessita a Anglada per a desacreditar tota oposició política seriosa a l'actual política d'immigració.
La jutgessa només dóna credibilitat a les testimonis de la defensa i absol Josep Anglada de l’agressió a dos nois

L’absolució es basa en les contradiccions i llacunes de les testimonis de l’acusació al cap de tres anys i mig dels fets

La jutgessa María Gloria Pérez, titular del jutjat penal número 1 de Manresa, ha absolt Josep Anglada, expresident de Plataforma per Catalunya i actual regidor de Plataforma Vigatana a l’Ajuntament de Vic, dels fets succeïts el 22 d’abril de 2012 que van acabar amb una denúncia contra ell per una presumpta agressió a dos nois, un d’ells d’origen marroquí. El motiu de l’absolució és el que la jutgessa considera contradiccions entre els presumptes agredits i les persones que van testificar de part de la fiscalia i l’acusació particular.
En concret, la jutgessa retreu als testimonis de l’acusació algunes llacunes a l’hora de concretar els fets i que no coincideixin en les expressions exactes que recorden que Anglada va proferir als dos nois agredits i a un tercer que els acompanyava. El judici es va fer el 24 de novembre, més de tres anys i mig després dels fets succeïts a la plaça Major de Vic. Entre els motius del retard, hi ha les dilacions que va provocar la defensa d’Anglada perquè els fets no fossin qualificats com a delicte sinó com a falta.

El fet que un dels testimonis digués en el judici que els havia dit "moros de merda", i l’altre digués que els havia dit “putos moros”, és un dels motius que fa servir la jutgessa per treure’ls credibilitat i absoldre Anglada

Els fets van succeïr a ultima hora de la tarda del 22 d’abril de 2012, quan Anglada, acompanyat de la seva esposa i tres militants més de PxC tornaven de prendre unes begudes en un bar. Era el mateix dia que al matí s’havia celebrat la festa de PxC en un parc de Vic. Quan Anglada creuava la plaça es va trobar amb tres nois. A partir d’aquí les versions divergeixen del tot. Anglada diu que li van dir “racista, fill de puta, algun dia et matarem”, mentre que els tres nois diuen que va ser ell qui, qualificant-los de “moros”, els va insultar i després agredir. El fet que un d’ells digués en el judici que els havia dit “moros de merda”, i l’altre digués que els havia dit “putos moros”, és un dels motius que fa servir la jutgessa per treure’ls credibilitat i absoldre Anglada.

La versió bona, la de l’esposa d’Anglada

Respecte les persones que van testimoniar en el judici, la magistrada dóna plena credibilitat a la versió donada per l’esposa d’Anglada, que de fet per la seva condició de familiar directa de l’acusat no estava ni obligada a dir la veritat, i per Rosa Maria Llambrich i Ignacio Mulleras, companys de partit d’Anglada. Totes elles van coincidir en la versió que prèviament havia donat el polític ultradretà que havien estat els tres nois que prèviament l’havien insultat a ell i que, elles dues, per por que l’agredissin, se l’havien endut, sense que en cap moment Anglada tingués contacte físic amb cap dels nois. La jutgessa no entra a valorar el fet que, a diferència de la resta, que eren persones que passejaven per la plaça i que no coneixien ni a les víctimes ni al presumpte agressor, Llambrich, Mulleras i la dona d’Anglada són testimonis de part. Ans al contrari, diu que “aquestes testificals han de ser valorades sobre manera” perquè van donar una versió “clara, rotunda i coincident en tots els extrems”. De la dona d’Anglada, en concret, recalca que “va deixar clar en el seu testimoni que l’incident va ser provocat pels perjudicats”.

En cas d’haver estat condemnat, malgrat haver-ho estat a una pena inferior als dos anys, el polític vigatà hauria pogut haver d’ingressar a presó, ja que li computen els antecedents penals per conduir begut el setembre de 2009

En la sentència també es recalca que, recollint el que van dir les testimonis de la defensa, no era la primera vegada que havien d’acompanyar Anglada pels carrers de Vic davant la possibilitat de ser agredit per la seva ideologia política. En concret, es dóna per fet que “camina ‘custodiat’ per gent del seu mateix partit” quan passeja per Vic “per evitar incidents”. La sentència, sense aportar cap més prova que la declaració d’Anglada i de Mulleras, aleshores regidor de PxC a l’Ajuntament d’Olot, també dóna per bo que els tres nois víctimes de l’agressió havien participat al matí de la protesta ciutadana contra la festa de PxC al parc de la Bassa dels Hermanos. Una protesta que no va passar d’una escridassada als participants en la festa però que la sentència actual s’hi refereix com a “altercats violents”.
La fiscalia havia demanat una pena de deu mesos de presó per a Anglada per un presumpte delicte contra la integritat moral, pels efectes que hauria produït en el jove de procedència magrebí els crits contra ell referint-se com a “moros de merda” o “putos moros”. L’acusació particular, per la seva part, demanava una pena d’un any i nou mesos pel presumpte delicte per l’agreujant de la condició de càrrec públic d’Anglada. En cas d’haver estat condemnat, malgrat haver-ho estat a una pena inferior als dos anys, el polític vigatà hauria pogut haver d’ingressar a presó, ja que encara li computen els antecedents penals per conduir begut per Madrid el setembre de 2009. La sentència del Jutjat Penal de Manresa ara es pot recórrer davant l’Audiència de Barcelona.


Font: https://directa.cat/actualitat/jutgessa-nomes-dona-credibilitat-testimonis-de-defensa-absol-josep-anglada-de-lagressio