divendres, de febrer 09, 2018

ANGLADA: CONFIRMADA LA SENTÈNCIA A UN ANY DE PRESÓ PER REVELACIÓ DE DADES


L’Audiència de Barcelona condemna Anglada a un any de presó per revelació de dades

L'exlíder de Plataforma per Catalunya va publicar a Twitter la matrícula del secretari general del partit després de ser expulsat de la formació ultra el 2014






L'exlíder de PxC Josep Anglada, a Vic, el 2011.
L'exlíder de PxC Josep Anglada, a Vic, el 2011. MARCEL·LÍ SÁENZ

L'Audiència de Barcelona ha confirmat aquest dijous la condemna d'un any de presó a Josep Anglada, exlíder de la formació Plataforma per Catalunya (PxC), per revelació de dades. Anglada, després de ser expulsat del partit ultra el 2014, va publicar una foto a Twitter on apareixia el cotxe i el número de la matrícula de Robert Hernando, aleshores secretari general de la formació. Al costat de la imatge, l'exlíder va escriure: "Aquest és el flamant cotxe del secre de PxC, aparcat davant de casa seva al Bruc", una localitat barcelonina amb poc més de 2.000 habitants.
La sentència es confirma després que l'Audiència desestimés el recurs interposat per Anglada contra la condemna que el jutjat penal número 28 de Barcelona li va imposar el juliol del 2017.
L'agost passat, una jutgessa va condemnar a dos anys de presó l'exlíder de PxCper amenaçar el 2013 un menor, militant del col·lectiu Arran, a través de reiterats missatges des del seu compte de Twitter, on atacava el jove per la seva ideologia. A més d'aquesta pena de presó, Anglada va ser sancionat amb una multa de 3.000 euros.
El fundador de PxC va ser expulsat del seu partit el febrer del 2014 per "deficiències de gestió". L'acomiadament va anar acompanyat d'un procés judicial obert al jutjat de Vic (Osona) per apropiació indeguda. PxC va acusar Anglada d'haver sostret 32.000 euros del compte del grup municipal després d'abandonar la formació.

Font: https://cat.elpais.com/cat/2018/02/08/catalunya/1518121064_751700.html