dilluns, de setembre 22, 2014

El Corrent Intern de Refundació Democràtica de PxC a Figueres diu "NO" a una consulta il·legal

Al fons, Jaume Farrerons i altres patriotes catalans de la Marca Hispànica.














MEMBRES DEL CORRENT INTERN DE REFUNDACIÓ DEMOCRÀTICA DE PXC AMARGUEN LA FESTA A LA MINORIA SEPARATISTA DE FIGUERES

El ple de Figueres ha aprovat per una àmplia majoria la moció en favor de la convocatòria de la consulta el 9 de novembre. Els portaveus de CiU, PSC, ERC, ICV, la CUP i el regidor no adscrit Esteve Gratacós han donat suport al president Mas perquè convoqui la consulta i s'han compromès a, des del món local, contribuir a què els ciutadans puguin votar.
Quan encara faltaven 10 minuts per ales vuit del vespre totes les cadires eren plenes i hi havia qui ja exhibia l'estelada. Al sala de plens també s'ha deixat notar un grup de cinc homes que han desplegat una bandera que unia senyera i bandera espanyola i que al final del ple han cridat proclames en favor de la unitat d'Espanya. Defensors i detractors de la consulta han conviscut en la mateixa sala sense cap tipus d'incident.
L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat la importància de què el ple de la capital empordanesa se sumi al suport que centenars de consistoris arreu de Catalunya estan donant al Govern i al Parlament perquè puguin convocar la consulta. Felip ha recordat que en el fet de votar rau la democràcia i ha destacat que el 85% dels regidors han donat suport a la moció. "És temps d'unitat de tots els catalans", ha dit.
Les intervencions de tots els grups que han votat a favor de la moció han estat acompanyades d'aplaudiments. També han donat suport als regidors del PPC els cinc ciutadans que han onejat la bandera espanyola i catalana. El públic, fins i tot, ha interromput el portaveu socialista, Pere Casellas, quan aquest ha anunciat que el seu grup donava suport al text. "Sempre hem estat compromesos des del PSC de Figueres amb la consulta i volem que el poble pugui votar, no entenem perquè diuen que això és il·legal", ha dit.
Molt diferent ha estat la intervenció de la portaveu del PPC, Maria Àngels Olmedo, que ha criticat que es convoqui un ple extraordinari per votar aquesta moció i no per d'altres temes que, al seu entendre, són prioritaris com la inseguretat, la situació al barri de Sant Joan o l'atur a la ciutat. Segons ha argumentat, el vot negatiu és un "triple sí". "Votem en contra perquè diem sí a Catalunya, a Espanya i a Europa, i també a l'estat de dret i la democràcia", ha manifestat Olmedo.
Al final del ple, el públic ha aplaudit i ha cridat en favor de la independència. També s'han deixat sentir proclames en favor de la unitat d'Espanya. "No nos engañan, Catalunya es Espanya", cridaven.


El contingut de la moció
La moció que ha tirat endavant el consistori figuerenc és la mateixa que centenars d'ajuntaments de Catalunya han decidit aprovar a petició de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). A nivell català, més de 650 consistoris han anunciat que portaran a ple la moció i, a nivell gironí, són 180 pobles i ciutats que s'han sumat a la crida.
El text defensa que cal donar suport a la consulta del 9 de novembre "per decidir lliurement el futur de Catalunya". La moció destaca que la consulta s'ha de fer "dins el marc legal que és la Llei consultes populars no referendàries i participació ciutadans, ja que respon "a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants". Per tal de mostrar el seu suport, l'Ajuntament de Figueres assegura que "facilitarà tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible", a més de fer "una crida a la participació".
L'acord es comunicarà en el període de cinc dies, des de la seva aprovació, al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. Per la seva banda, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) seran els encarregats de trametre'ls de forma conjunta al president del govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.
Altres mocions aprovades arreu de les comarques gironines
Arreu de les comarques gironines aquest dilluns s'han anat succeint diversos plens, alguns ordinaris però la majoria extraordinaris, per aprovar aquest text de suport a la consulta. Allà on el PPC té representació tots els regidors hi ha votat en contra. No ha passat el mateix amb els socialistes que, dependent del poble, han arribat a votar a favor, en contra o s'han abstingut.
Un dels primers en fer-ho ha estat Palamós, on el PSC té l'alcaldia, que l'aprovava només amb el vot en contra de la regidora del PPC. A la Garrotxa, per exemple, el municipi d'Argelaguer ja va votar diumenge en sessió extraordinària i es va aprovar per unanimitat.
També per unanimitat l'han aprovat aquest dilluns Banyoles, Celrà, Vilablareix, Sarrià de Ter o Riudaura (tots sense representació del PPC). A Santa Coloma de Farners només hi ha hagut una abstenció del regidor del PSC, a Platja d'Aro PPC i també PSC han votat en contra, a Olot el suport ha estat majoritari a excepció dels regidors del PPC i Plataforma per Catalunya i a Torroella de Montgrí l'únic vot en contra ha estat també del PPC.
Està previst que uns 180 municipis d'arreu de les comarques gironines portin aquesta moció tipus al seu ple. La Diputació de Girona vota la moció en la sessió ordinària de dimarts a la tarda i Girona ciutat està esperant que el president del Govern, Artur Mas, signi el decret de convocatòria de la consulta per convocar una sessió extraordinària.

Font: http://www.emporda.info/comarca/2014/09/22/tots-grups-figueres-donen-suport/248199.html

(veure gravació minuts 2.41, 3.08 i 3.29)

Les nostres raons: http://farreronslamarcahispanica.blogspot.com.es/2014/09/prego-catalanista-del-11-de-setembre-de.html